A rossz szájszagról
A kellemetlen szájszag sokak rémálma: akár magunkról, akár másokról van szó, az ilyesmi mindig problémát okoz és ráadásul roppant kínos is. A gond gyökere simán összefügghet az adott napi táplálkozással vagy esetleg a náthával, de néha komolyabb bajok jelzője is lehet. Az alábbi összeállításban áttekintheti a rossz lehelet legfőbb okait és megtudhatja, miként védekezhet ezek ellen.
Mit kell tudni az izzadásról?
Sokaknak okoz komoly problémát a nyári kánikulában az izzadás. A verejtékezés teljesen természetes jelenség, különösen a 30 fok feletti forróságban, ám nem árt odafigyelni rá, a túlzott izzadás néha ugyanis betegségeket is jelezhet.
Ízületi panaszaiért sok ember azt a tényt teszi felelőssé, hogy túlsúlya van. Logikusnak hat, hogy a túlsúly rendkívüli terhelést jelent az ízületek számára, és ezáltal fájdalom kialakulásához vezet, ám nem feltétlenül itt kell keresni a probléma gyökerét.
A magnézium élő szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi anyag, mely erőt, energiát ad a sejteknek, felgyorsítja az anyagcserét, a zsírégetést, biztosítja a sejtek energiaellátását, szabályozza a cukoranyagcserét.
Alapvető tények a C-vitaminról
Szent-Györgyi Albert az 1930-as években izolálta a C-vitamint, munkásságát 1937-ben orvosi és élettani Nobel-díjjal ismerték el. Az egészséges ember napi C-vitamin szükségletét a helyesen összeállított és jó konyhatechnikával elkészített ételekkel még a tél végi és tavaszi hónapokban is fedezni lehet.