A bab vagy népies nevén paszuly éppen úgy, mint a borsó, a lencse és a szójabab, a hüvelyesek csoportjába tartozik. A termést még zsengén, hüvelyes formában zöldbabként, illetve beéretten a magját szárazbabként fogyasztjuk.
A ginzeng
Vajákosok bájkelléke, netán tényleg hatékony életenergia-növelő és vágyfokozó? Évezredek óta használják a ginzenget, a legtöbben mégsem vagyunk tisztában azzal, milyen hatása is van ennek a sajátos gyökérféleségnek. Összeállításunkból minden lényeges kiderül.
Kellemetlen ismerősök
A bölcsességfogak igen nagy egyéni eltéréssel törnek elő, általában 16 és 30 éves kor között, de sokszor előfordul, hogy nem is tudnak kibújni, hanem az állcsontban rekednek. Sok esetben nincsenek bölcsességfogak, ilyen esetben csírahiányról beszélünk. Előfordul, hogy mind a négy fog hiányzik, de lehet egy, két vagy három bölcsességfog hiány is.
A fehérrépa és levele
A petrezselyem az egyik legismertebb zöldfűszerünk, amely nem más, mint a fehérrépa levele. Létezik azonban másik altípusa is, a metélőpetrezselyem, mely csak kicsi gyökeret ereszt, ezért akár otthon, egy cserépben is termeszthetjük. A petrezselyem levelét nagyon sokféle ételben hasznosítja a magyar konyha, legtöbbször összevágva ízesítik és díszítik vele a különböző fogásokat.
A spenót
A spenót az egyik legrégebben termesztett zöldségnövény, a Közel-Keleten már a 8-9. században perzsafű néven ismerték és termesztették. Hazánkba Szírián és Törökországon keresztül került a 16-17. században. Különleges íze miatt vannak, akik nem szeretik, de magas fehérje-, ásványi anyag- és vitamintartalma következtében csecsemők és felnőttek számára egyaránt javasolt táplálék.