Véd a rák ellen, megöli a vírusokat és még finom is - Legfrissebb

Véd a rák ellen, megöli a vírusokat és még finom is

Véd a rák ellen, megöli a vírusokat és még finom is

A citromról

A citromot leginkább ízesítésre használjuk, pedig gyógyszerként nagyobb mennyiségre van belőle szükség. Az emberi test nem állítja elő a C-vitamint, és nem is tárolja, a sejtek számára azonban elengedhetetlen alkotóelem. Fogyasztását nem szabad túlzásba vinni, mert hasmenést okozhat, különösen kisgyereknél.

A citrom az egyik leghatásosabb vírusölő, kitűnő szer a megfázás ellen. Bioflavon tartalma révén vértisztító hatása van, valamint véredény regeneráló tevékenységre is képes. Germánium tartalma rákellenes hatást gyakorol. Kísérletek és tapasztalatok is bebizonyították, hogy a C-vitamin nemcsak a rákos és daganatos betegségek elleni harcban kitűnő fegyver, de ajánlatos fogyasztani szinte bármely gyógyszer társaságában.

A megfázásos betegségek egyik leghatékonyabb gyógyszere a citrom. A fejfájás, torokfájás és tüdőgyulladás gyógyításában az A-vitamin segédkezik, ugyanakkor a citromnak hatalmas baktérium és vírusölő képessége van, de csak abban az esetben, ha nem cukorral fogyasztjuk. A cukor ugyanis részben gyengíti az immunrendszer munkáját, részben jó táptalajt nyújt a vírusok szaporodásához. A citromlében természetes anyag van a láz csökkentésére.

Ha kúraszerűen használjuk, a citrom vértisztító munkát is végez. A benne levő rutén továbbá regenerálja a kapilláris erecskéket a vesékben. Ennek köszönhetőlég a vese nagyobb lendülettel kapcsolódhat be a test víztelenítésébe. Izomgörcsöt és izomfájdalmat akkor érzünk, amikor nagyfokú ásvány hiányában szenvedünk. Az izmoknak szükségük van kalciumra, magnéziumra és még számos más elemre. Ha pótoljuk a hiányt, elmúlik az izomgörcs. A citrom fogyasztásával ennek a hiánynak is eleget tehetünk.

Gyomorégés esetén egy fél pohár citromos víz segíthet a rossz érzés leküzdésében. Evés után egy-két órával fogyaszthatunk még citromos vizet, cukor nélkül, hogy segítsünk kitisztítani a gyomrot és beleket. Gyomorfájás esetén a citrom baktériumölő tulajdonsága átsegíthet ezen a rosszulléten. Egy kevés vízzel, cukor nélkül ajánlott fogyasztani. A reuma a többi érrendszeri betegséggel együtt szinte minden esetben a helytelen táplálkozás következménye: a keményítő és a fehérje lerakódást okoz az erekben és a csuklókban. Idővel kialakulhat az allergia a különféle ételekre, amelyek fogyasztása után fellángol a fájdalom. Mindez diétával helyrehozható, az érrendszeri betegségek vértisztítással legyőzhetők. Ehhez segít hozzá a citromlé.

Az erekben is észrevétlenül történik a zsír- és más anyagok lerakódása, ami ha nem figyelünk oda, a vérnyomást is emelheti. Idővel a lerakódás nagyon megviseli az artériákat. Ezen az állapoton is segíthetünk, ha gyakran fogyasztunk citromot. Természetesen az étrenden kell elsősorban változtatni.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu