Hét ok, amiért érdemes narancsot enni
Aki eddig nem evett narancsot, az azért, aki pedig evett, de nem sejtette, hogy mi mindenre jó, az pedig azért olvassa el, milyen érvek szólnak e mellett a déli gyümölcs mellett.
1. A narancs finom, és alig van benne kalória (41 kcal/100mg).
2. Rostdús, ezzel segíti az emésztést, a méregtelenítést, fokozza a benne lévő ásványi anyagok felszívódását.
3. Gazdag B-vitaminban, amely a zsír-és szénhidrátemésztéshez nélkülözhetetlen.
4. A magas A-vitamin tartalma jótékonyan hat a látásra, a bőrre, a légzőszervek nyálkahártyájára.
5. Magas antioxidáns tartalma és a benne lévő limonén (limonene) nevű szerves vegyület jótékony hatása miatt hatásos a rákos betegségek, különösen a mell- és tüdőrák megelőzésében.
6. Bioflavonoidjai kiváló értisztítók, rugalmassá teszik a véredényeket, serkentik a szív működését, elpusztítják a vírusokat és baktériumokat, például a herpeszt és influenzát.
7. Természetesen a nagy C-vitamin tartalmáról is szólni kell, amely akárcsak a benne lévő kalcium, magnézium és kálium, hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez.